Over mij

Irene Keur

Mijn naam is Irene Keur. Sinds 2018 werk ik als zelfstandige (interim) recruitment consultant en loopbaancoach. Ik ben een enthousiaste, gedreven en resultaatgerichte professional. 

In mijn loopbaan ben ik, als manager, direct betrokken en verantwoordelijk geweest voor het aannemen van teamleden. Hierdoor heb ik een goed beeld wat nodig en belangrijk is bij het vinden van de juiste persoon voor de juiste plek. Dit geldt natuurlijk zowel voor de organisatie als de kandidaat. 

Mijn energie haal ik uit het contact met mensen en het neerzetten van een goed resultaat. 

Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben in verschillende marketing communicatie functies, zoals marketing manager, ben ik in 2018 voor mezelf begonnen als recruitment consultant.

Tijdens het hele proces staan de vacatures binnen jouw bedrijf centraal. Naar wie ben je op zoek? Wat voor persoon is de nieuwe collega? En welke rol gaat hij of zij invullen? Om hier een goed beeld en gevoel bij te krijgen start iedere zoektocht met een uitgebreide vacature intake met de hiring manager. Zodat ik daarna vol aan de slag kan om de vacature op een juiste manier in te vullen.

Inmiddels ben ik een professional in recruitment, executive search en werving & selectie van professionals waarbij het kan gaan om vaste of interim invulling.

Mijn marketing en communicatie vaardigheden en management capaciteiten komen ook in mijn nieuwe vakgebied goed van pas. 

Wat onderscheidt mij van andere recruitment consultants?

  • Mijn persoonlijk aanpak in het hele proces;
  • Naast ruime recruitment ervaring heb ik zelf ruime management en marketing en communicatie ervaring;
  • Groot en divers netwerk.

Omdat ik het ook belangrijk vind om maatschappelijk betrokken te zijn, ben ik sinds 2020 als vrijwilliger betrokken bij Voedselbanken Nederland. Hier werk ik, als ICT recruitment consultant, samen met het ICT/IM team om de openstaande ICT vacatures in te vullen.

Wat zeggen anderen over mij

“Irene Keur heeft met haar marketing en communicatie achtergrond als interim recruiter een USP! Zij kwam ons team versterken in februari 2022 en na een paar dagen leek het alsof ze al heel lang bij ons werkzaam was. Zij is goed in werkprocessen (en het verbeteren ervan) en doorziet snel waar een organisatie behoefte aan heeft. Naast het recruiten zorgt zij ook voor een happy workplace! Een echte teamplayer. Zij is goed in het schrijven van (vacature)teksten, heeft een positief kritische werkhouding en heeft samen met het recruitmentteam van Ingrid van Gelder Flynth adviseurs en accountants goed op de kaart gezet.”

Harriet Bakker – HR Leider

“Prettige en efficiĆ«nte samenwerking. Irene begrijpt de kern van de vacature, legt de link met de organisatie en luistert tussen de regels door. Vervolgens weet ze een goede match tot stand te brengen.
Het IM/ ICT team is de afgelopen tijd dan ook flink gegroeid en ondersteunt ze het organiseren van teambijeenkomsten waardoor de verschillende IM/ ICT teams goed op elkaar aansluiten. Kortom een veelzijdige collega waar je op kunt rekenen.”

Rob van der Marck – CIO/ Bestuurslid Informatiebeheer/ ICT

“In mijn rol als afdelingshoofd a.i. van de afdeling Systeem- en Netwerkbeheer van het Dijklander ziekenhuis heb ik het genoegen gehad om met Irene te mogen samenwerken. Irene heeft het ziekenhuis geholpen met vinden van verschillende goede kandidaten, waaronder voor mijn opvolger. Irene is zeer professioneel en is prettig om mee samen te werken. Ze stopt veel energie in het verkrijgen van een goed beeld van de organisatie en het profiel van de gezochte kandidaat. De kandidaten worden uitgebreid ‘doorgezaagd’ voordat ze eventueel worden aangeboden. Irene zoekt altijd contact na een gesprek met een kandidaat en past waar nodig de voorselectie aan, zodat we nog beter passende kandidaten aangeboden krijgen. Ik kan iedereen Irene als recruiter aanbevelen!”

Chris Slijkhuis – Transitiemanager IT

“Ik heb Irene leren kennen, nadat ik mijn interesse kenbaar maakte voor een functie waarvan zij de recruitment deed. We hadden gelijk een mooie klik. De intake deed Irene heel gedreven, goeie vragen stellen, doorvragen waar nodig en goed samenvatten om te zorgen dat ze begreep wat ik zei. Hierdoor kon zij mij prima omschrijven en daarmee de klant voorzien van de juiste (profiel) informatie. Irene pakt zaken heel gedegen aan, communiceert heel goed (ook als er geen nieuws is) en wist mij enorm te motiveren en gerust te stellen waar dat nodig was. Een eerlijk mens met maar een doel, zorgen dat de juiste persoon voor de juiste job wordt aangeboden. Mede dankzij haar heb ik de baan gekregen.”

Ron Severins – Teamleider Systeem & Netwerkbeheer bij Dijklander Ziekenhuis

Waar kan ik jou mee helpen? Neem contact op.